Groep 1 & 2

Kleuters zijn graag actief bezig. Daarom hebben we twee prachtige leskisten om samen op school aan de slag te gaan met sterrenkunde!

Bezoek het planetarium

We hebben (nog) geen speciaal programma voor kleuters, maar in overleg is er van alles mogelijk. Neem contact op met onze educatieve medewerkers en dan maken we samen een plan. Mail educatie@eisinga-planetarium.nl voor meer informatie.

Tip: Gebruik het gratis lesmateriaal voor kleuters over werelderfgoed.

Leskisten

Speciaal voor de jongste leerlingen hebben we leskisten die geleend kan worden. Deze zitten boordevol prachtige materialen en opdrachten die u in de klas kunt uitvoeren. De kist kan voor drie weken geleend worden voor 30 euro. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare leskisten.

Beschikbare leskisten

Ik zie, ik zie... sterren!

Met de activiteiten uit deze leskist krijgen de leerlingen een goede oriëntatie op sterrenkundige onderwerpen zoals licht, tijd, zon, maan en sterren. De leskist bevat een leerkrachtenhandleiding met een beschrijving van de volgende activiteiten: kringgesprek, activiteiten voor een circuit, of hoeken en een spelles. De meeste dingen die nodig zijn, zitten al in de kist. Je hoeft zelf alleen te zorgen voor wat verbruiksmaterialen. De activiteiten zijn zo beschreven dat ze in te passen zijn in je eigen manier van werken. Ze kunnen dus op één dag gedaan worden, verspreid over een week, in circuitvorm, hoeken, of wat ook maar bij de groep past.

De kist kan drie weken geleend worden voor 30 euro en kan worden opgehaald in het Planetarium. De leskist kan helaas niet verstuurd worden.

Interesse of vragen over deze leskist? Stuur een mail naar educatie@eisinga-planetarium.nl.

Universe in a box

Universe in a box bevat lessen over sterrenkunde voor groep 1 t/m 8. De box bestaat uit vijf modules:

  • Maan
  • Aarde
  • Zon
  • Planeten
  • Sterrenbeelden

Elke module bevat een introductie tot het onderwerp, gevolgd door activiteiten met de benodigde wetenschappelijke achtergrond. De activiteiten staan allemaal op zichzelf en kunnen los van elkaar worden uitgevoerd.

De kist kan drie weken geleend worden voor 30 euro en kan worden opgehaald in het Planetarium. De leskist kan helaas niet verstuurd worden.

Interesse of vragen over deze leskist? Stuur een mail naar educatie@eisinga-planetarium.nl.