Biografie over Eise Eisinga verschenen

Vrijdagmiddag 15 juni is het eerste exemplaar van de biografie over Eise Eisinga overhandigd aan Nobelprijswinnaar Ben Feringa.

De biografie ‘De Hemelbouwer’ is geschreven door historicus Arjen Dijkstra, die in opdracht van het Eisinga Planetarium jarenlang onderzoek heeft gedaan naar Eise Eisinga en zijn tijd. Dit onderzoek werd verricht vanwege de kandidatuur van het Planetarium voor de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Arjen Dijkstra vertelt een prachtig nieuw verhaal over het leven van Eise Eisinga en het ontstaan van het beroemde Planetarium. Via tientallen, voorheen onbekende bronnen, geeft hij een verrassend beeld van de bouwer van het Planetarium.

Het rijk geïllustreerde boek is verkrijgbaar in het Eise Eisinga Planetarium en de reguliere boekhandel.

Planetarium in beweging