Koninklijk Eise Eisinga Planetarium lanceert Planetarium-doeboek

Kinderen stappen de Planetariumkamer binnen en je ziet, net als bij volwassenen, de monden opengaan van verwondering. Na zo’n bezoek willen ze natuurlijk een herinnering mee naar huis. Daarom is er nu een Planetarium-doeboek, boordevol puzzels, weetjes en meer over de bouwer van het oudste nog werkende planetarium ter wereld!

De meeste mensen kennen Eise Eisinga als Planetariumbouwer, maar ook de rest van zijn leven is ontzettend interessant. In het doeboek krijgen kinderen op een interactieve manier nog meer informatie over het leven van Eise. Ze ontdekken bijvoorbeeld waarom hij een jaar in de gevangenis heeft gezeten en zelfs een tijd verbannen is uit Friesland. En welk bijzondere (en vieze!) ingrediënt Eise gebruikte om zijn wol blauw te verven. Er is een planeten-sudoku, kruiswoordpuzzel over Eise, een strip en nog veel meer. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan Dian Rienstra, de kinderburgermeester van Waadhoeke.

Het doeboek is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, kost €3.95 en is alleen te koop in het Eise Eisinga Planetarium. De tekeningen zijn gemaakt door illustrator Mark Hektor en samengesteld in samenwerking met Ariska Bonnema. De fraaie uitgave is mogelijk gemaakt dankzij steun van de Vrienden van het Planetarium

Van links naar rechts: Ariska Bonnema (educatiemedewerker), Wieger Broersma (bestuur Vrienden), kinderburgemeester Dian Rienstra, Jenny Schoute (bestuur Vrienden) en Mark Hektor (illustrator).

Planetarium in beweging