Eise Eisinga Planetarium benoemd tot Kidsproof museum 2024

Het Eise Eisinga Planetarium is voor het tweede jaar op rij Kidsproof! Of een museum Kidsproof is, bepalen de Museumkids t/m 12 jaar! Na een museumbezoek geven kinderen hun eerlijke mening. Wat vinden ze leuk of minder leuk aan een museum? Welke tip hebben ze voor de directeur? Op basis van een minimaal aantal benodigde inspecties én scores over de tevredenheid, stellen de kinderen samen de Kidsproof musea vast. Dit zijn de meest interessante musea voor kinderen volgens kinderen.

Naast het feit dat we supertrots zijn dat kinderen het Planetarium Kidsproof vinden, zijn we ook heel blij met alle feedback die we krijgen. De feedback uit de inspecties van vorig jaar is bijvoorbeeld meegenomen in de herinrichting van de expositie. Kinderen waren vorig jaar al tevreden, maar we kregen wel terug dat ze graag meer doe-dingen in het museum zouden zien. Daarom hebben we nu geprobeerd om per ruimte te zorgen dat er voor kinderen iets te doen is. Dit zie je ook terug in de reacties dit jaar. Op de vraag ‘Wat zou je andere kinderen vertellen over het museum?’ kwamen dit jaar onder andere deze antwoorden: ‘Je kunt veel leren! en de speurtocht is leuk! En de uitleg was super! Het is super leuk!’, ‘Het is geweldig leuk en je kunt er heel veel ontdekken.’, ‘Beste museum voor kinderen die van astronomie houden’ en ‘Ga dit bekijken!’.

Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich in de woorden van Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging, het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld.

Planetarium in beweging